(T)Estszerviz
2018. június 04. írta: Testszerviz

(T)Estszerviz

Tippek az életmódváltáshoz - a nyári vízveszteség

A nyár beköszöntével, a meleg napokkal jelentősen megváltozik a szervezet hőháztartása. Jelentős folyadék veszteséggel járnak ezek a hónapok. Nem csak az izzadás miatt, hanem akkor is, ha valaki nem izzad, egyszerűen a test párolgásának megnövekedése miatt is.

kekviz1.JPG

Szinte észre sem vesszük, máris kiszárad a testünk. Ez a folyamat nem látványos, nem ráncosodunk, vagy megyünk össze, mint a száradó falevél. A sejtek folyadéktartalma csökken, a szervezet vízmennyisége egyre kevesebb lesz. Ennek a „kiszáradásnak” észrevehető tünetei vannak. Fejfájás, kis szédülés, fáradékonyság, lényegesen lassabb anyagcsere.

A szervezet víztartalmának csökkenésével együtt jár a szervezet ásványianyag csökkenése is. Ez komoly problémához vezethet a szervezet elektrolit háztartásában is. A szervezetben nem víz található, hanem ásványi anyagokkal teli folyadék. Az ásványi anyagok egyik szerepe, hogy a testben az elektromos áramlást fenntartsák. Amikor az ásványianyagok kiürülnek a szervezetből, problémák léphetnek fel.

 

Tipp – a nyári melegben nem elegendő pusztán sok vizet inni. Szükség van pl a só pótlására is. Nem finomított és agyon tisztított sóra, hanem olyanra, ami nagy mennyiségű ásványi anyagot is tartalmaz. Pl himalája só, parajdi só. Ezen kívül érdemes pótolni a káliumot, magnéziumot, kalciumot is. lehetőleg természetes forrásból, pl zöld leveles salátákból, friss zöldségekből.

zoldseg1.PNG

Vagy a bioboltokban is kapható kalcium-magnézium citrát, kálium tabletta formájában. Mindezeket meg tudod rendelni a Vitaminpontok webáruházban is. Ha fáj a fejed a nyári melegben, egy kis só segíthet. A bioboltokban kérj tanácsot a javasolt mennyiségeket illetően.

További tippek, ötletek a Testszerviz blogban!

A bejegyzés trackback címe:

https://test-szerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr6514023156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása