(T)Estszerviz
2018. május 30. írta: Testszerviz

(T)Estszerviz

Tippek az életmódváltáshoz - a reggeli

Reggel, mint egy király, délben, mint egy polgár, este, mint egy koldus!

keles_tojaslepeny.jpg

Tartaja a mondás az étkezésekkel kapcsolatosan. A népi bölcsességeknek sok évszázados tapasztalat az alapja, megfigyeléseken alapszik és rendre bebizonyosodik, hogy teljesen igaz. Az életmódváltás száz évekkel ezelőtt nem volt téma, eleve sokkal helyesebben éltek maguktól az emberek. Ez a fenti is jól tükrözi, hogy hogyan kellene a napi étkezések mennyiségét beosztani. Reggel bőséges, a test számára minden tápanyagot biztosító étkezés kell, hogy legyen. Lassan felszívódó szénhidrát zöld zöldségek formájában, jó és kellő mennyiségű fehérje, valamennyi zsiradék, hogy a test fel tudjon energiával töltődni, kész legyen a napi munka elvégzésére. Ebédre ugyancsak lehet bővebben enni, hogy megújítsuk az energia készletet és tovább bírjuk a sokszor megerőltető munkát. Az esti étkezéskor minimalizálni érdemes a fehérje bevitelt, könnyű és jól emészthető vacsora elegendő. A testnek adjunk esélyt, hogy éjszaka magával foglalkozzon és ne az emésztésre fordítsa az energiát.

Napközben persze ha megéhezünk együnk egy kis nasit. Nem chips, sütike, csokika, hanem egy alma, egy kis pirosbogyós gyümölcs, pár szem előre beáztatott mandula, vagy dió, hogy soha ne éhezzünk.

Tipp – egy kiváló és erőt adó reggeli

További 300 receptötlet a Testszerviz recept oldalon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://test-szerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr214012510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása