(T)Estszerviz - tippek az életmódváltáshoz
2018. június 18. írta: Testszerviz

(T)Estszerviz - tippek az életmódváltáshoz

Egy komplett étkezés

Adjuk a testnek, amire a testnek szüksége van! Ez nem csak egy jól hangzó mondat, hanem a táplálkozás egyik legfőbb alapelve is. A testnek energiára, építőanyagokra van szüksége. Az energiát olyan tápanyagokból nyeri, amit könnyen és gyorsan át tud alakítani glikogénekké (ez a szervezet számára felhasználható cukor molekula). És ez nem a bevitt cukorokból édességekből alakul át. Lassan felszívódó és tartós energiát adó szénhidrátokból, és a szervezet számára jól emészthető zsiradékokból  lesz az igazi energia. (Jó zsírok azok, mindenféle tudományos magyarázat nélkül, melyek szobahőmérsékleten folyékony halmazállapotúak. Pl olíva olaj, hidegen sajtolt olajok, mangalica zsír, kacsa zsír, kókuszolaj stb.)

A szervezet és a sejtek építőkövei pedig a fehérjék. Jó minőségű fehérjék a halak, tenger gyümölcsei, tojás, van aki jól reagál bizonyos tejtermékekre, a fehér húsok, és magas fehérje tartalmú növényfélék.

Egy igazán jó étkezés a fentiekből kellő mennyiséget és minőséget jelent. Nem kanállal a kacsa-zsírt, nem 50 dkg-os hússzeletet!!!

 

Tipp – egy recept, mely minden alkotóelemet tartalmaz, amire a testnek a kiváló működéshez szüksége van. Próbáld ki, és vizsgáld meg, hogy energikus leszel-e tőle, vagy fáradt, álmos. Ha jól vagy, akkor eltaláltad azt, amire szükséged van.

 pizza1.jpg

Megjegyzés

A csésze (cup) angolszász mértékegység, ők inkább ezt használják recepteknél, mintsem grammokat méricskéljenek . Egy csésze nagyjából 220 gramm, de egy csésze karfiolnak más a tömege, mint egy csésze diónak... az a legegyszerűbb, hogyha fogunk egy 2,5 decis bögrét és azzal méricskélünk.

Szükséges hozzávalók:

Pizza alap:

2 csésze reszelt karfiol

2 csésze reszelt mozzarella sajt (ha lehet, bio)

2 tojás

+1 csésze mozzarella sajt reszelve (amit ömlesztve lehet kapni) vagy Magyarországon van friss mozzarella. Ebből 1 csomaggal vágjunk apróra és majd azt szórjuk a pizza tetejére.

(Ízlés szerint adhat hozzá egy fél fej (kisebb) pirított hagymát)

Pizza szószhoz:

kb 2 dl paradicsomszósz (amiben nincs hozzáadott cukor)

Variáció feltétre:

  • Gomba vékonyra szeletelve
  • Friss bazsalikom levél
  • Pepperoni, vagy paprikás szalámi
  • Paradicsom szeletelve
  • Olajbogyó
  • Ízlés szerinti mozzarella a tetejére

Elkészítés:

  • A sütőt melegítsük elő 230 fokosra.
  • Reszelje le a 2 csésze karfiolt.
  • Adja hozzá a mozzarella sajtot és mindezt keverje össze a 2 tojással. Ízlés szerint adhat hozzá pirított hagymát.
  • Vágjuk formára a sütőpapírt, hogy illeszkedjen a formába.
  • Keverje össze alaposan a pizza alapot és terítse szét egyenletesen a formában, majd süssük 15 percig.
  • Ízlés és fantázia szerint tegyen rá feltétet, majd további 10 percre tegyevissza a sütőbe.
  • Hagyja hűlni 5 percig, és … Jó étvágyat!

További receptek a Testszerviz oldalon itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://test-szerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr2014056118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.06.24. 20:54:08

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/
süti beállítások módosítása