(T)Estszerviz - tippek az életmódváltáshoz
2018. június 21. írta: Testszerviz

(T)Estszerviz - tippek az életmódváltáshoz

Lépésről lépésre

lepcso1.jpg

A jelenlegi életmódod kialakulásához hosszú évek vezettek. Életritmus, napi tevékenységek, táplálkozási modellek, mozgásformák, pihenési és regenerálódási szokások mind jellemzőek a mindennapjainkra. Megszoktuk ezeket, vagy azért, mert jó nekünk, vagy sokszor az élet kényszerítette ránk. Például az, hogy mikor kelünk fel nem biztos, hogy attól függ mikor szeretnénk, hanem attól, hogy a munkába való megérkezéshez mikor kell. Hogy mit eszünk, az azon is múlhat, hogy mi van elérhető közelségben, mit engedhetünk meg magunknak. És hosszan lehet sorolni.

Ezeket a beidegződéseket, ezeket a rutinszerű dolgokat nem lehet és nem szabad egyik napról a másikra teljesen felrúgni. Az nem mehet, hogy 30 év nem mozgása után azonnal naponta 1 órát futunk. Az sem működik, hogy az étkezésünket egyik pillanatról a másikra gyökeresen megváltoztatjuk.

A legfontosabb a fokozatosság, a lépésről lépésre való haladás. Apró lépések, melyekből, ha eleget megteszünk idővel egy új életmód, egy új ember születik.

Nem szabad 1-2 hét alatt kilókat ledobni, nem lehet 1 hónap alatt elérni pocakból a kockás hasat, nem lehet pár nap alatt hosszútáv futó abból, aki évekig nem mozgott.

A jó hír az, hogy apránként meg lehet mindezt csinálni. És ahogy egy lépés t megtettél és begyakoroltál, jöhet a következő. Írok néhány példát, hogy hogyan megy ez a valóságban.

Naponta megettél 50 dkg kenyeret, akkor ezt csökkentsd le mondjuk a felére. Nem mozogsz egyáltalán, akkor sétálj naponta intenzíven 10 percet, majd ha már nagyon jól megy, akkor 15 percre emeld. Rendszeresen éjfél után fekszel? Akkor hozd a lefekvést először éjfélre, majd 23.30-ra, és csináld addig míg érzékelhető lesz a pozitív hatása, reggel frissebben ébredsz.

Nem nagy dolgok, ugyanakkor hatékonyak. Kis energia befektetés és nagy eredmények. Ki ne szeretné, hogy mondjuk 1000 Ft befektetéssel keressen 10.000 Ft-ot pár nap alatt? Na ez van az életmódváltás lépcsőinél is. Az eredmény sokkal nagyobb, mint a ráfordítás! És lesz sikerélményed!

lepcso1.jpg

Tipp – ma este feküdj le 30 perccel korábban, mint szoktál. Ez nem nagy kérés! A test meg fogja hálálni és hamarosan azt veszed észre, hogy jobb lesz az energia szintje.

Tipp – holnaptól a kenyeret csökkentsd valamennyivel, pl 30%-kal. Egyél eggyel kevesebb kakaós-csigát, vagy pogácsát, vagy péksüteményt. A kávédba 2 cukor helyett tegyél inkább egyet. És keress ilyen apróságokat, próbáld ki!

Ha sikert érsz el, akkor legyél boldog és hajrá tovább!!!

További segítséget kaphatsz az életmódváltáshoz a Testszerviz könyvekből!

Élet írta szakácskönyv, Kulcs a testhez, Kulcs a hormonokhoz!

 

Még több cikk, recept a Testszerviz weboldalon!

A bejegyzés trackback címe:

https://test-szerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr9414062529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása