(T)Estszerviz
2018. május 24. írta: Testszerviz

(T)Estszerviz

Tippek az életmódváltáshoz - hormonok és a máj

A hormonok olyan vegyületek a szervezetben, melyek azért felelősek, hogy bizonyos folyamatokat elindítsanak, és végrehajtassanak különböző szerveinkkel. Több száz van belőlük és 80%-uk a májban aktivizálódik. Ezért is kulcsfontosságú, hogy a májunk tökéletesen működjön.

A máj másik jelentős funkciója a méregtelenítés. Mindazon anyagok közömbösítése és kiválasztása, melyek a szervezetre romboló hatással vannak. Illetve a fölösleges mennyiségű hormonok (pl ösztrogén túltermelés esetén) eltávolítása a szervezetből.

A máj elképesztően erős regenerálódási képességgel bír. 3 év alatt teljesen újra tud épülni és hibátlan állapotba kerülni. Egy műtétet követően képes az eredeti formájába újra visszanőni.

Abban az esetben, ha túlterheljük méreganyagokkal, adalékanyagokkal, rossz minőségű élelmiszerekkel, alkohollal és hasonló dolgokkal, akkor a máj nem képes maradéktalanul elvégezni a fenti feladatokat. Férfiak esetében ennek látványos megjelenése is van. Nagy, kiálló, dobszerűen kemény pocak. Sörhasnak is hívják, bár a söriváshoz nem nagyon van köze.

Fontos, hogy a májnak adjunk esélyt saját maga rendbehozatalára.

 maj1.JPG

Tipp – pár napig egyél könnyű ételeket (nyers, vagy párolt zöldségeket könnyen emészthető fehérjékkel, pl tojás, hal, tengeri herkentyűk, fehér húsok, borsófehérje, megfelelő mennyiségű hidegen sajtolt olajakkal. Zöldfűszereket használj és ne erőset, csípőst. Igyál egyszerűen vizet, amibe egy kis citromlevet teszel.

Receptötletek itt találsz!

Csökkentsd a napi kávé mennyiséget mondjuk a felére.

Naponta igyál 1-2 alkalommal Vidd magaddal Zöldturmix porból alkalmanként 1 púpos teáskanállal 2 dl vízben elkeverve.

A máj terhelése ezektől csökken, elkezd regenerálódni és jobban működni. Segíts neki legalább pár napig. Ha eredményes, akkor csináld egy kicsit tovább!

Bővebb információk a hormonok működéséről a Kulcs a hormonokhoz könyvben!

További tippek, ötletek a Testszerviz blog oldalon!

A bejegyzés trackback címe:

https://test-szerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr5813998386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása