(T)Estszerviz
2018. május 25. írta: Testszerviz

(T)Estszerviz

Tippek az életmódváltáshoz - a reggeli (Tápláló Zöldturmix)

A reggeli étkezéseink közül a legfontosabb. Mégis rendszeresen elmulasztjuk, mert nincs idő, nincs étvágy, rohanni kell, elaludtunk, majd útközben bekapunk valamit.

A reggeli nem egyszerűen arról szól, hogy ne legyen üres a gyomrunk, legalább legyen benne valami (rosszabb esetben pl egy kávé, és kakaós csiga), hanem a test számára elengedhetetlen energiaforrás bevitele.

De miért a reggeli? A szervezet éjszaka megemésztette a táplálékot, salaktalanított és felkészült a következő napra. Üzemanyagra van szüksége. És olyanra, amit remekül tud használni, nem erőlködik vele, fel tudja tölteni a cukorraktárakat, kiegyenlíti a vércukor szintet és a következő étkezésig elég üzemanyagot biztosít. 

Szép egyenletesen szívódik fel, hosszú távon adva energiát. A reggeli nem luxus, hanem létszükséglet. Amire ilyenkor szükség van az a lassan felszívódó szénhidrát (könnyen emészthető), kellő mennyiségű fehérje (pl tojás bacon szalonnával) és megfelelő zsiradék.

taplalofinomturmix.jpg

Tipp - ha nem szeretnél reggel zöldséget, zöld-leveles salátát enni, legalább igyál meg egy Zöldturmixot! És egyél hozzá valamennyi fehérjét! 

Egy tápláló Zöldturmix recept:

Hozzávalók:
1 csésze bébi spenót 
1 csésze bébi fodroskel
1 nagy zellerszár
½ uborka meghámozva
½ sárgarépa
½ nagyobb vagy 2 kisebb paradicsom
1 evőkanál dió/ opcionális
½ csésze víz 

Ezeket jól turmixold össze! Egészségedre!

Az összetevők szabadon változtathatók, vagy kihagyhatod azt, ami nincs otthon, vagy nem szereted!

További receptek a Testszerviz oldalon!

Ha nincs kedved turmixolni, akkor legalább igyál egy Testszerviz Vidd magaddal Zöldturmixot!

A bejegyzés trackback címe:

https://test-szerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr3614002858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása