NE-STLÉ!
2018. március 28. írta: Testszerviz

NE-STLÉ!

És újra felbukkantak, mint az egészséges táplálkozás szószólói! Most a tévében nyomulnak és hirdetik, hogy tökéletes reggeli a csokoládés golyó búzaliszt alapon, meg a fahéjas cukros cinimini. Szerintük minden gyereknek ezek adják meg a kellő energialöketet a naphoz és csili-vili reklámban bizonygatják, hogy ez egészséges!

muzli20180328.jpg

/A kép illusztráció/

Hát nem az! A cukros liszt kombó ráadásul megtévesztően még egészségesebbnek hat, mert teljes értékű gabonából van… /Jelentsen is ez bármit!/

A mai fiatalok 30%-a 40 éves korára cukorbeteg lesz statisztikailag. 30%-a vérnyomás problémákkal küzd majd. Vajon mitől? Bizonyára nem a sok „egészséges” cukros, lisztes pehelytől, golyótól, müzlitől, mert azok „egészségesek”. Akkor mitől?

Ez nem egyszerűen népbutítás, hanem nagy pénzeket költő multik hazugsága a még több profit érdekében. Ha elég pénzből ordítasz a tévé és egyéb reklámokban, akkor azt hiszik, hogy igaz, amit sulykolsz. Amit elégszer mondanak, az előbb utóbb „igazzá” válik! Ez nem egyszerűen a tények (egészséges táplálkozás) figyelmen kívül hagyása, hanem a profitért bármit megteszünk elve.

NE-STLÉ!

Kíváncsi lennék, hogy kik azok, akik e mögött állnak, ténylegesen adnák-e a nevüket, ha nem fizetnék meg őket parádésan ehhez a kampányhoz.

Csak néhány szösszenet a hivatalos weboldalukról:

„Csokiban és teljes értékű gabonában gazdag”,

ugyanerről a helyről származik a következő idézet:

„Az Egészségügyi Világszervezet gyereknek napi maximum 10, felnőtteknek 12 teáskanál hozzáadott cukor fogyasztását javasolja.” Persze ők csak 2 teáskanállal tesznek a fantasztikus reggeli pehelybe.

Vagy a következő: „Egy tál gabonapehely mindig remek párost alkot a tejjel.”

És egy újabb remekmű: „a gabonafélék alkossák a táplálkozásunk alapját, ezen belül pedig a teljes értékű gabonából készült ételeket részesítsük előnyben.”

Nem sorolom tovább, ennyi szerintem egy értelmes embernek pont elegendő, hogy eldöntse, megeszi-e ezeket, vagy megeteti-e a gyermekével.

Ideje lenne végre arról beszélni, hogy mi az, amire a táplálkozásban szükséges lenne. Igaz adatok, őszinteség szükséges és egy kicsit átalakítani az emberek szokásait. Ja, hogy ez még nem egy kiváló üzlet? Majd az lesz, ha a fogyasztók ráébrednek, mi egészséges és mi nem! Ha ráébrednek, hogy jól át vannak verve! /Addig is üzlet a gyártóknak és a gyógyszergyáraknak!/ Csak nehogy későn ébredjenek!

A bejegyzés trackback címe:

https://test-szerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr7513786046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása