(T)Estszerviz
2018. május 28. írta: Testszerviz

(T)Estszerviz

Tippek az életmódváltáshoz - a zsírok

Éveken keresztül sulykolták, hogy az elhízás oka a sok zsír, amit megeszünk. Aztán kiderült, hogy ez tévedés. Annyira erősen beült az emberek fejébe ez az információ, hogy ma is rengetegszer találkozunk vele. Valószínű, hogy a fenti hamis állítás sok kárt okozott ez egészséges életmód, táplálkozás iránt érdeklődőknek. A szervezet a bevitt zsírból nem épít zsírt, hájat. Az igaz, hogy a túlzott zsírfogyasztás okozhat problémákat. De ezek a problémák nem az elhízással kapcsolatosak.

A szervezetnek szüksége van zsírokra. Vannak olyan vitaminok, amik csak zsírban oldódnak, zsír hiányában nem hasznosulnak a szervezetben. Az epetermeléshez szükséges zsiradék, mert ettől indul be a termelés. A zsírban, jó olajokban nagymennyiségű energia van, ami rendkívül gyorsan hasznosul és a szervezet könnyen fel tudja használni. Sok egyéb élettani hatása is van, szóval a szervezetnek szüksége van rá.

 olaj_20180528.jpg

Tipp – az étkezésekhez nyugodtan fogyassz valamennyi zsírt, olajat. Olyanokat lehetőleg, amik szoba-hőmérsékleten folyékonyak, puhák, lágyak. (Hidegen sajtolt olajok, kókuszzsír, mangalica zsír, puha szalonna, valódi vaj stb) A salátákat bőven locsold meg olíva, tökmag, szezámmag, vagy egyéb olajjal. Jobban csúszik, finomabb lesz és a szervezetnek szüksége is van ezekre.

Ha nem hiszed, járj utána! Jelentkezz egy profi konzultánsunknál egy ingyenes konzultációra itt!

További cikkek a Testszerviz blogoldalon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://test-szerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr4514008738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása