(T)Estszerviz - tippek az életmódváltáshoz
2018. június 06. írta: Testszerviz

(T)Estszerviz - tippek az életmódváltáshoz

A hízás művészete

Hízni fogyókúra nélkül is lehet! Ahhoz, hogy meghízzunk nem szükséges fogyókúrázni. Minek is kínlódni a fogyókúrával és a jojó effektussal, ha ezek nélkül is jelentős súlygyarapodást lehet elérni. Egyszerűen enni kell, ami legalább jól esik. Válogatás nélkül bármit, főleg olyanokat, amik nagyon finomak, tele vannak cukorral, gyorsan felszívódó szénhidrátokkal. Le kell öblíteni cukros üdítőkkel és kész.

csoklade_reggeli.jpg

Ezzel szemben sokan úgy híznak meg, hogy fogyóznak, koplalnak, kínozzák magukat, éheznek, mindenféle bogyókkal, porokkal helyettesítik az étkezést és alig várják, hogy vége legyen a diétának. Aztán meglepve tapasztalják, hogy a végeredmény egy idő után ugyan az. Kicsit jobban meghíztak, mint a fogyókúra előtt. Akkor meg minek az önsanyargatás? Inkább zabáljunk, az legalább öröm.

Ja, hogy nem azt akarod olvasni, hogy hogyan lehet meghízni? Elnézést, akkor váltok!

Amikor az ember belekezd valami diétába, akkor pótlékokat használ evés helyett, bizonyos mennyiségi korlátozásokat vezet be, vagy valamilyen tápanyagról lemond (pl zsiradékok). (Sokan azt hiszik, hogy az éhséget kell legyőzni és már indul is a fogyás.)

A szervezet ilyenkor nem kapja meg a megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagot, üzemanyagot és azonnal stresszként éli meg a remek új diétát.

Amikor a szervezet stresszes, megemelkedik a stresszhormon szint és a test raktározó üzemmódra vált. Elkezd zsírokat építeni, és ez a test védekezése a stressz ellen. A diéta befejeztével ez a stressz üzemmód váltja ki azt, hogy ahogy elkezdünk „újra rendesen” enni, zsírokat halmoz fel. Ki tudja mi következik, egy újabb fogyókúra például, szóval felkészül előre a várható önkínzó időszakra.

Ezért nem megoldás a fogyókúra, ami sokszor hízókúrába csap át.

 Tipp – a tested soha ne éheztesd!. Amikor éhezik, azonnal stresszes lesz. Ezt el kell kerülni. Mindig legyen nálad egy pár darab alma, vagy olajos mag (ha nem vagy rá allergiás), egy darab sárgarépa, karalábé, egy kis fehérje (pl kemény sajt). Amikor azt érzed, hogy éhes leszel, egy keveset az előzőekből nassolj.

Naponta reggelizz, ebédelj, vacsorázz, hogy a tested megszokja az állandó üzemanyag bevitelt. Ne kávéval akard kielégíteni, vagy rágcsálni valókkal. Az nem étel a számára.

Vagy egyszerűen válts életmódot, jelentkezz egy ingyenes Testszerviz konzultációra!

Az elhízás okairól itt olvashatsz! Testszerviz könyvek!

A bejegyzés trackback címe:

https://test-szerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr4414027534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása