Hozzávalók:
A piskótához:
8 tojás
6 dkg mandulaliszt
6 dkg édesítő (eritrit, nyírfacukor, Stevia)
Pici szódabikarbóna
Cukormentes kakaópor (2-3 ek, ízlés szerint)
Kókuszos réteghez:
3-4 doboz kókusztejszín (200 ml-es, pl Cocomas)
Kókuszreszelék, 1,5-2 csomag
Édesítő
Csokimázhoz:
kb. 120 g Teavaj
Édesítő
2-3 ek cukormentes kakaópor
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a fele édesítővel kemény habbá verjük, a sárgákat a másik fele édesítővel fehéredésig keverjük. A mandulalisztben eldolgozzuk a szódabikarbónát és a kakaóport. A habbá vert fehérjéhez lassan, óvatosan hozzákeverjük a kikevert sárgáját, majd kisebb adagonként beledolgozzuk a lisztes keveréket is. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Amíg a piskóta sül, egy lábasban melegíteni kezdjük a kókusztejszínt, közben hozzá adjuk az ízlés szerinti mennyiségű édesítőt és hozzákeverjük a kókuszreszeléket, hogy krémszerű (már nem folyós) masszát kapjunk. Félretesszük, amíg a piskóta elkészül.
A kész piskótát kifordítjuk a tepsiből, lehetőleg egy magasabb falú ugyanakkora méretű tepsibe vagy akár egy deszkára. Lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt és egyenletes réteggé igazítva ráhalmozzuk a kókuszos masszát.
Végül a csoki mázhoz felmelegítjük a kb. 120 g teavajat, hozzáadjuk a 2-4 evőkanálnyi édesítőt, 2-3 evőkanálnyi kakaóport és összefőzzük. A forró mázat a kókuszréteg tetejére öntjük, és szép simára kenjük.
Hagyjuk kicsit dermedni, utána felszeleteljük.
További receptek a Testszerviz oldalon és az Élet írta szakácskönyvben!