Sült zöldségköret
Remek köret mindenféle húsokhoz és bármilyen húsvéti sonkához, tarjához, kolbászokhoz. Összetevők: lilahagyma, fokhagyma, sárgarépa zeller ,angol zeller, gyökér, karalábé, cékla sütőtök) só, friss tárkony ,friss bazsalikom (jó a szárított is a frissek helyett) mindenből egyenlő arányban. Nagyjából hasonló méretűre kell vágni a zöldségeket, meglocsoljuk olívaolajjal, és 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük, ízlés szerint balzsamecettel meglocsolva másnap sült-zöldség salátának is kiváló
Sült céklasaláta grillezett kecskesajttal
Hozzávalók: 1 kg cékla 1 db vöröshagyma,1 db babérlevél, 3 db sárga mustármag 1 evőkanál só tárkony, 1 evőkanál olívaolaj, 1 dl balzsamecet 1.5 dl méz. Elkészítés: Feltesszük főni a megmosott céklát, amikor félpuha, lehűtjük és meghámozzuk. Egyenletes darabokra vágva (pl. kis cikkekre) beletesszük egy tepsibe, sózzuk, rászórjuk a fűszereket a vöröshagymát 3-4mm-es karikára vágva és meglocsoljuk olívaolajjal, majd 150C fokon 50 percig sütjük. Ahogy elkészült ráöntjük a mézet és a balzsamecetet és jól összekeverjük (a babérlevelet kidobjuk) hidegen tálaljuk frissen ropogósra sült kecske camembertel, de más grillezhető sajt is tökéletes hozzá. Lehet adni halhoz is köretnek, de összekeverve némi vágott salátával tépett mozzarellával egy könnyű vacsora is lehet.
További egészséges ételreceptek a Testszerviz oldalon!