Húsvéti köret és egy remek főétel...
2018. március 29. írta: Testszerviz

Húsvéti köret és egy remek főétel...

Csak egészségesen!!!

Sült zöldségköret

Remek köret mindenféle húsokhoz és bármilyen húsvéti sonkához, tarjához, kolbászokhoz. Összetevők: lilahagyma, fokhagyma, sárgarépa zeller ,angol zeller, gyökér, karalábé, cékla sütőtök) só, friss tárkony ,friss bazsalikom (jó a szárított is a frissek helyett) mindenből egyenlő arányban. Nagyjából hasonló méretűre kell vágni a zöldségeket, meglocsoljuk olívaolajjal, és 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük, ízlés szerint balzsamecettel meglocsolva másnap sült-zöldség salátának is kiváló

cekla_sult.jpg
Sült céklasaláta grillezett kecskesajttal

Hozzávalók: 1 kg cékla 1 db vöröshagyma,1 db babérlevél, 3 db sárga mustármag 1 evőkanál só tárkony, 1 evőkanál olívaolaj, 1 dl balzsamecet 1.5 dl méz. Elkészítés: Feltesszük főni a megmosott céklát, amikor félpuha, lehűtjük és meghámozzuk. Egyenletes darabokra vágva (pl. kis cikkekre) beletesszük egy tepsibe, sózzuk, rászórjuk a fűszereket a vöröshagymát 3-4mm-es karikára vágva és meglocsoljuk olívaolajjal, majd 150C fokon 50 percig sütjük. Ahogy elkészült ráöntjük a mézet és a balzsamecetet és jól összekeverjük (a babérlevelet kidobjuk) hidegen tálaljuk frissen ropogósra sült kecske camembertel, de más grillezhető sajt is tökéletes hozzá. Lehet adni halhoz is köretnek, de összekeverve némi vágott salátával tépett mozzarellával egy könnyű vacsora is lehet.

További egészséges ételreceptek a Testszerviz oldalon!

A bejegyzés trackback címe:

https://test-szerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr4913787668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása